Foto’s zelf printen

Beoordeel deze leverancier:

Foto’s uitprinten

Je kan er voor kiezen om zelf foto’s te printen, dit kan via een zogenaamde fotoprinter. Bij websites zoals Bol.com zie je een overzicht van fotoprinters. Je kan vrij goede foto’s afdrukken. Snel en makkelijk beschikbaar. Maar, deze foto’s zijn nooit zo goed als van een echt fotobedrijf zoals Kruidvat of HEMA. Wij vragen ons ook af wat nou het beste en goedkoopste is. Vooralsnog blijven wij ervan uitgaan dat een online fotoservice, met foto’s voor euro 0,10 per stuk, altijd goedkoper en beter is dan zelf een printer kopen. Je kan je foto’s uitprinten bij bijvoorbeeld de Kruidvat of de HEMA. Voor een paar euro heb je gewoon prima foto’s, en heb je geen gedoe met een eigen printer, het bijkopen van print cartridges en ander gedoe. Ook kan je bij dit soort winkels prima een fotoalbum printen.

Fotoprinter kopen

Wil je toch een fotoprinter kopen? Wil je weten wat de beste fotoprinter is? De Consumentenbond waarschuwt dat je in elk geval op de volgende zaken moet letten:
– De prijs zegt maar weinig over de printkwaliteit: een van de beste printers is een van de goedkoopste (€45) terwijl er ook printers zijn die zo’n €260 kosten.
– De kosten zijn niet de printer, maar de inkt. Voor sommige printers betaalt u veel meer voor een cartridge dan voor andere printers. Ook het verbruik varieert sterk. De totale afdrukkosten per print kunnen daarmee aanzienlijk uiteenlopen.
– Het gebruiksgemak kan flink verschillen. Is de ene printer een plug & play, de andere printer kost een hoop gedoe.

Foto’s online bestellen

Nogmaals; wij zouden toch echt opteren voor het uitprinten van foto’s via een winkel of fotoservice. Het online bestellen van foto’s kost weinig moeite en geeft foto’s van hoge kwaliteit die lang mee gaan!