fotoboek

Fotoboek online beoordeling

Beoordeel deze leverancier:

Beste fotoboek 2021

Wil je een fotoboek online bestellen? En wil je checken welk bedrijf het beste is in het maken en afdrukken van een fotoboek? Is er een beste fotoboek 2021 volgens de consumentenbond? Een paar jaar geleden alweer heeft de Consumentenbond een beoordeling en vergelijking van een aantal aanbieders van fotoboeken verricht. Die resultaten zijn inmiddels verouderd, en tot op heden hebben ze nog niet een nieuwe vergelijking gemaakt. En niet zonder reden. Hierbij speelt namelijk dat er weliswaar heel veel aanbieders van online fotoalbums zijn, maar dat alle foto’s in Nederland eigenlijk maar door slechts een paar foto afdrukcentrales worden afgedrukt.

Fotoboek maken vergelijken

Zo blijkt dat het niet uitmaakt of je nu fotoboeken bij de Kruidvat of Albert Heijn bestelt, ze worden bij hetzelfde bedrijf afgedrukt. je kan dus niet simpelweg zeggen dat er een website is die het beste fotoalbum online aanbiedt. De verschillen in afdrukkwaliteit zijn daarom beperkt, en het is het dan minder zinvol om de aanbieders te vergelijken. De conclusie van een vergelijking van fotoboeken is dan ook dat de kwalitatieve verschillen beperkt zijn. Nog steeds zijn er wel verschillen in de software, bedieningsgemak, keuze van stijlen en achtergronden en het specifieke productaanbod. Je kan dat vrij snel eenvoudig zelf bekijken wat je het beste bevalt.

Fotoboek prijs

Aan welke prijs moet je denken? Voor een normaal A4 fotoboek met harde kaft van zo’n 26 bladzijden is de prijs ongeveer in de range van €25 tot €30,- inclusief verzendkosten. Bij sommige aanbieders is de prijs opeens duurder, omdat er meerkosten voor de afwerking (mat of glanzend), harde kaft of verzending worden gerekend. Check daarom de totaalprijs inclusief de bijkomende kosten alvorens je keuze te maken. Verder raadt ook de Consumentenbond aan om altijd rond te kijken naar een aanbieding. Dit kan je zomaar 20% in de kosten schelen!

Zelf zijn wij nog steeds prima tevreden met de fotoservice van de Kruidvat. Al denken wij dat websites zoals Albelli net dat beetje meer bijzonderheid zullen geven bij het online bestellen van een fotoboek. Kijk in ons overzicht van fotoalbum aanbieders welk bedrijf jou het meest bevalt. We zijn benieuwd naar jullie reacties!

Bekijk hier een video voor het gebruiken van het Albelli fotoboek programma.

Wil je meer weten over online foto’s bestellen in de beste kwaliteit? Lees dan onze tips over foto’s uitprinten.

Exit mobile version