Category Archives: Artikelen

Digitaal fotoboek

Beoordeel deze leverancier:

Fotoalbum via internet simpel en snel

Voor fotoliefhebbers is een van de grote voordelen van internet ook het kunnen maken van een digitaal fotoboek. Wat is het toch heerlijk om 24 uur per dag een fotoboek te kunnen maken online zonder dat je er spullen als een pak papier, schaar en lijm voor in huis hoeft te halen. Dit maakt het maken van een fotoboek veel makkelijker en veel minder tijdrovend.

Makkelijk je foto’s sorteren en ordenen

Bij het maken van een digitaal fotoboek is alles gecentreerd is in een programma. De voordelen hiervan zijn dat je heel gemakkelijk overzicht houdt. De foto’s blijven geordend en in juiste volgorde staan. Zeker wanneer je een ontzettende berg aan foto’s hebt is dat ideaal. Daarnaast kun je binnen het programma heel gemakkelijk het formaat van de foto aanpassen, zodat je uiteindelijk heel veel verschillende formaten hebt en waardoor de foto’s op een eenvoudige en speelse wijze kunnen worden gevarieerd. Een ander voordeel van een digitaal fotoboek is ook dat de foto’s die je gewijzigd hebt weer kunt herstellen en kunt terugbrengen in de originele staat. Ook eventuele teksten kun je wijzigen en veranderen.

Websites voor digitaal fotoalbum

Er zijn verschillende websites die digitale fotoboeken mogelijk maken. Het is dan ook raadzaam om de sites met elkaar te vergelijken en dat je qua prijs kwaliteit verhouding de keuze maakt die het best bij jou past. Bekijk ons overzicht van online digitaal fotoalbum maken.

Beoordeling fotoalbum bestellen

Beoordeel deze leverancier:

Waar kan je het beste je digitale fotoalbum bestellen? Wij geven een beoordeling van andere consumenten over de verschillende fotoalbum-aanbieders. Maar er zijn natuurlijk meer vergelijkingen en bronnen. Zo heeft WUA! in 2013 een onderzoek verricht naar de beste fotoalbum websites. Dit internet onderzoeksbureau kijkt vooral naar het gebruikersgemak van diverse websites.

Top 10 digitale fotoalbums

De top 10 van online fotoalbums is als volgt.

Positie Aanbieder Cijfer
1. Albelli.nl cijfer 7,6
2. HEMA.nl cijfer 7,3
3. Kruidvat.nl cijfer 6,5
4. Fotoalbum.nl cijfer 5,7
5. CEWE-fotoboek.nl cijfer 5,6
6. Pixum.nl cijfer 5,3
7. Webprint.nl cijfer 5,2
8. FOTO.com cijfer 4,7
9. Photobox.nl cijfer 4,7
10. AH.nl cijfer 4,6

Bron: WUA

Albelli en HEMA scoren op kenmerken als Vormgeving, Gebruiksvriendelijkheid en Informatiewaarde zeer goed. Zowel Albelli als HEMA bieden de mogelijkheid van zowel eigen opmaak software als een online module. Verder scoort Fotoalbum.nl relatief goed. Alhoewel Kruidvat een bekende naam is op het gebied van fotoalbums, geeft haar website wel de meeste ergernissen bij bezoekers (!). Opvallend is dat Albert Heijn een relatief lage score heeft, terwijl zij toch veel potentiele klandizie en een ijzersterke naam in de markt heeft. Wat kunt u met deze uitkomsten? Als u een fotoalbum online wilt laten afdrukken, kijk dan bij Albelli, HEMA of Kruidvat.

Beste digitale fotoalbum

Beoordeel deze leverancier:

De website Tipsfotoalbummaken.nl heeft een grondige fotoalbum-test gedaan. Hierbij hebben zij – naar eigen zeggen – de diverse digitale fotoalbums beoordeeld op maar liefst 60 criteria (!). De uitslag is interessant, want zo ziet u welke fotoboekmakers als beste uit de vergelijking komen. Onderstaand overzicht betreft een combinatie van kwaliteit en prijs. Dit zijn de digitale fotoboek-makers met de beste prijs-/kwaliteitsverhouding.

Top 10 beste digitale fotoalbums

1. Fotofabriek
2. Fotogoed
3. Albelli
4. Fotoalbum.nl
5. Pixum
6. Webprint
7. HEMA
8. Foto.com
9. MyPhotofun
10. Post.nl Fotoservice

Wilt u meer weten over een specifieke aanbieder? Klik dan op de naam. Helaas hebben wij nog niet van alle aanbieders alle informatie verzameld, dus over sommige aanbieders hebben wij niet meer informatie.

Kijk voor meer informatie over de test en de onderzoeksopzet bij de Fotoalbum-test.