Category Archives: Artikelen

Beoordeling fotoalbum bestellen

Beoordeel deze leverancier:

Waar kan je het beste je digitale fotoalbum bestellen? Wij geven een beoordeling van andere consumenten over de verschillende fotoalbum-aanbieders. Maar er zijn natuurlijk meer vergelijkingen en bronnen. Zo heeft WUA! in 2013 een onderzoek verricht naar de beste fotoalbum websites. Dit internet onderzoeksbureau kijkt vooral naar het gebruikersgemak van diverse websites.

Top 10 digitale fotoalbums

De top 10 van online fotoalbums is als volgt.

Positie Aanbieder Cijfer
1. Albelli.nl cijfer 7,6
2. HEMA.nl cijfer 7,3
3. Kruidvat.nl cijfer 6,5
4. Fotoalbum.nl cijfer 5,7
5. CEWE-fotoboek.nl cijfer 5,6
6. Pixum.nl cijfer 5,3
7. Webprint.nl cijfer 5,2
8. FOTO.com cijfer 4,7
9. Photobox.nl cijfer 4,7
10. AH.nl cijfer 4,6

Bron: WUA

Albelli en HEMA scoren op kenmerken als Vormgeving, Gebruiksvriendelijkheid en Informatiewaarde zeer goed. Zowel Albelli als HEMA bieden de mogelijkheid van zowel eigen opmaak software als een online module. Verder scoort Fotoalbum.nl relatief goed. Alhoewel Kruidvat een bekende naam is op het gebied van fotoalbums, geeft haar website wel de meeste ergernissen bij bezoekers (!). Opvallend is dat Albert Heijn een relatief lage score heeft, terwijl zij toch veel potentiele klandizie en een ijzersterke naam in de markt heeft. Wat kunt u met deze uitkomsten? Als u een fotoalbum online wilt laten afdrukken, kijk dan bij Albelli, HEMA of Kruidvat.

Beste digitale fotoalbum

Beoordeel deze leverancier:

De website Tipsfotoalbummaken.nl heeft een grondige fotoalbum-test gedaan. Hierbij hebben zij – naar eigen zeggen – de diverse digitale fotoalbums beoordeeld op maar liefst 60 criteria (!). De uitslag is interessant, want zo ziet u welke fotoboekmakers als beste uit de vergelijking komen. Onderstaand overzicht betreft een combinatie van kwaliteit en prijs. Dit zijn de digitale fotoboek-makers met de beste prijs-/kwaliteitsverhouding.

Top 10 beste digitale fotoalbums

1. Fotofabriek
2. Fotogoed
3. Albelli
4. Fotoalbum.nl
5. Pixum
6. Webprint
7. HEMA
8. Foto.com
9. MyPhotofun
10. Post.nl Fotoservice

Wilt u meer weten over een specifieke aanbieder? Klik dan op de naam. Helaas hebben wij nog niet van alle aanbieders alle informatie verzameld, dus over sommige aanbieders hebben wij niet meer informatie.

Kijk voor meer informatie over de test en de onderzoeksopzet bij de Fotoalbum-test.

Veel bekeken: beste digitale fotoalbum, test printsy fotoalbum, beste fotoboek digitaal

Foto’s zelf printen

Beoordeel deze leverancier:

Je kan er voor kiezen om zelf foto’s te printen, dit kan via een zogenaamde fotoprinter. Bij websites zoals Bol.com zie je een overzicht van fotoprinters. Je kan vrij goede foto’s afdrukken. Snel en makkelijk beschikbaar. Maar, deze foto’s zijn nooit zo goed als van een echt fotobedrijf zoals Kruidvat of HEMA. Wij vragen ons ook af wat nou het beste en goedkoopste is. Vooralsnog gaan wij ervan uit dat een online fotoservice, met foto’s voor euro 0,10 per stuk, altijd goedkoper en beter is dan zelf een printer kopen.

Wil je toch een fotoprinter kopen? De Consumentenbond waarschuwt dat je in elk geval op de volgende zaken moet letten:
– De prijs zegt maar weinig over de printkwaliteit: een van de beste printers is een van de goedkoopste (€45) terwijl er ook printers zijn die zo’n €260 kosten.
– De kosten zijn niet de printer, maar de inkt. Voor sommige printers betaalt u veel meer voor een cartridge dan voor andere printers. Ook het verbruik varieert sterk. De totale afdrukkosten per print kunnen daarmee aanzienlijk uiteenlopen.
– Het gebruiksgemak kan flink verschillen. Is de ene printer een plug & play, de andere printer kost een hoop gedoe.

Veel bekeken: zelf fotoboek maken en printen, fotoboek zelf printen, zelf fotoalbum maken en printen, fotoboek maken zelf printen, gratis fotoalbum software zelf printen, Zelf digitaal printen van fotos, zelf fotoalbum maken en zelf afdrukken